Seuraa matkaamme:

Suomi365 - on kunnianosoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Tämä sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookissa:
Suomi365sunnuntai 1. tammikuuta 2017

1.1.2017 Luikkionvuori on Naantalin lähiretkeilyhelmi


Luikkionvuoren laelle näkyvät monet seudun tunnetuimmista maamerkeistä, kuten Naantalin kirkko sekä Kultarannan torni.

Nousen jyrkkää kalliorinnettä ylös. Pyöreän kalliontöyrään päällä seisoo kitukasvuisia kalliomäntyjä. Korkean vuoren laelta avautuu upea maisema yli puiden latvojen – kauas meren takaiseen horisonttiin. Ollaan Luikkionvuoren huipulla.
Luikkionvuori on Naantalissa sijaitseva, lähes 55 metriä korkea, laaja kallioalue. Huipulta avautuu esteetön näkymä Luikkionlahdelle ja Naantalinaukolle, toiselta puolelta yli Raision – aina Turkuun asti.

Luikkoonvuoren yli kulkeva polku on osa vuonna 2000 Naantaliin valmistunutta kulttuuri- ja luontopolku Aurinkopolkua. Polku alkaa läheiseltä Suovuoren kuntopolulta, josta se kulkee hiidenkirnujen ja pähkinäpensaslehtojen kautta Luikkionvuoren laelle, josta reitti jatkuu kohti keskustaa vievälle rantatielle.

Luikkionvuori on Manner-Naantalin komein näköalapaikka 
 
Luikkionvuori ja sen juurella oleva pähkinälehto on merkitty luonnonsuojelualueeksi. Luikkionvuoren ja sen alaosien alueesta valtaosa on kallion karuja lakialueita ja jyrkänteitä. Alempana rinteellä on rehevä puronvarsi sekä kaksi lehtolaikkua. Luikkionvuoren länsipuolella kallioinen maasto päättyy mereen. Vuoden 2010 liito-orava selvityksessä Luikkionvuoren pohjoisreunalta löydettiin pieni liito-oravan elinalue.

Vuoren monipuolinen luonto sopii retkeilyyn kaikkina vuodenaikoina.
 
Naantalilaisille Luikkionvuori on todellinen lähiretkeilyhelmi, joskin melko tuntematon. Vuori luonnonarvoineen ja maisemineen on niin merkittävä kokonaisuus, että sitä voisi hyvin hyödyntää kaupungin matkailumarkkinoinnissa. Toisaalta ei haittaa, että tästä henkeä salpaavasta maisemasta saa nauttia kaikessa rauhassa.

Suomi Finland 100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti