Seuraa matkaamme:

Suomi365 - on kunnianosoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Tämä sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookissa:
Suomi365sunnuntai 15. tammikuuta 2017

15.1.2017 Virtain Myllyojan metsäluontopolku on oiva kohde leppoisalle sunnuntairetkelle


Aurinkoisena päivänä talvinen luonto on lumoava näky
Vaatimaton Myllyoja virtaa yli suuressa uomassaan. Tosin nyt jään alla. Vain muutamat pyöreät avannot paljastavat puron tumman veden. Voisiko koskikara sukellella näissä pienissä aukoissa ravinnonhakupuuhissaan? Vaikka puron rotkomainen uoma on tänä päivänä selvästi ylimitoitettu vaatimattomalle virralle, on sitä tuhansia vuosia sitten huuhtonut aivan erilainen myllerrys. Jääkausi ja sen jälkinäytökset ovat muokanneet sen massiivisen ulkomuodon.

Myllyojan purorotko
Kallion päällä kulkee Virtain kunnan ylläpitämä Myllyojan metsäluontopolku, joka kulkee myös Myllyniemen toiselta puolelta löytyvän rotkomaisen notkelman läpi. Täällä talvi on luonut kalliot täyteen ilkeän näköisiä, teräviä jääpuikkoja – tehden kalloista suuren tilataideteoksen. Muuten luontopolku kulkee vaihtelevassa maastossa. Polun varrella on eri tavoin käsiteltyä ja hoidettua metsää. Paikoin kuljetaan aukkohakkuun läpi mutta myös vanhojen metsien siimeksessä.  
Jäätaidetta.

KARTTA

Myllyojan metsäluontopolulle pääsee ajamalla Virtain keskustasta Sipiläntietä ja kääntymällä Pukkivuoren päältä oikealle. Hiekkatietä ajetaan noin 1 kilometri. 2 km pitkän polun varrella on monenlaista luontoa ja helppokulkuisuutensa vuoksi polku sopii myös perheen pienimmille.

Rotko tunnelmia Myllyojan metsäluontopolun varrella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti