Seuraa matkaamme:

Suomi365 - on kunnianosoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Tämä sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookissa:
Suomi365



keskiviikko 25. tammikuuta 2017

25.1.2017 Paimion luontopolku on yksi maakunnan miellyttävimmistä

Yhteen kasvaneet männyt muodostavat portin. Uskomusten mukaan sen läpi kävely tuo terveyttä ja parantaa mieskuntoa.
Paimion, Iso-Heikoisissa sijaitsevan, luontopolun neljän kilometrin mittaisen lenkin varrelle mahtuu sekä luonnonihmeitä että kiehtovaa historiaa turpeen nostosta ja kivitöistä. Lähtöpaikalla, vanhassa konehuoneessa, on sympaattinen Suo, piuha ja turve -näyttely, jossa esitellään aihetta kuvin ja pienoismallein.
Hieman huteraan näkötorniin kapuaminen on jännittävä kokemus.
 
Näkötornista avautuu metsäiset maisemat.
Luontopolku kulkee läpi monipuolisten suomaisemien ja laajojen kallioalueiden. Polun luonnonnähtävyyksiin kuuluvat puuerikoisuudet kääpiökuusi sekä yhteen kasvaneet, portin muodostavat, männyt. Uskomusten mukaan portin läpi kävely tuo terveyttä ja parantaa mieskuntoa. Reitillä kulkijan on mahdollista nähdä myös suurista lohkareista muodostunut pirunpelto sekä sen vieressä oleva vanha kivilouhos.
Nokipannussa lämpenee vesi teetä tai kahvia varten.

Tällä luontopolulla puuhuolto pelaa, pitää paikat kunnossa niin se toivon mukaan pelaa jatkossakin!
Reitin puolivälissä kohoaa korkea näkötorni, josta avautuu maisema yli metsäisen Paimion. Tornin juurella on nuotiopaikka. Kallion laella vallitsee erämainen tunnelma, kelon latvasta saattaa korppikin korahtaa tervehdyksensä evästauolle hiljentyneelle kulkijalle. Reitin vaativimmissa osissa on apuköysiä ja pitkospuita.
Polun varrella on suurista lohkareista muodostunut pirunpelto.
LISÄTIETOJA: PAIMIO
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti