Seuraa matkaamme:

Suomi365 - on kunnianosoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Tämä sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookissa:
Suomi365lauantai 18. helmikuuta 2017

18.2.1017 Historialliselta Kuivaketveleen linnavuorelta avautuu komeat maisemat Saimaalle

Kuivaketveleen linnavuorella suoritetun arkeologisen tutkimuksen perusteella vuoren käyttöaika voidaan ajoittaa viikinkiajalle. Rautakautisesta asutuksesta Taipalsaarella kertovat viikinkiaikaiset Vammonniemen ja Mammonniemen kalmistot, joissa vainajan tuhka ja hauta-antimet on kätketty kallion koloihin tai kiviröykkiöön.

Näkymiä linnavuoren huipulta.

Kuivaketeveleen linnavuori löytyy kun suuntaa Lappeenrannan keskustast tietä nro. 408 Taipalsaaren suuntaan. Noin 6 kilometriä Lappeenrannan keskustan jälkeen kääntyy oikealle Linnavuorentie, risteyksessä myös musta nähtävyyskyltti – Linnavuori. Linnavuoren juurella on hyvä parkkipaikka johon pääsee isommallakin autolla.


Vuorelle nousua helpottavat portaat.

Parkkipaikalta alkaa nousu yli 40 metriä Saimaan pinnan yläpuolelle kohoavan vuoren huipulle, kulkua helpottamaan on rakennettu asialliset ja hyvin hoidetut portaat. Parkkipaikan puoleiset seinämät ovat erittäin jyrkät ja näyttävät.

Muinaismuistolakia pitää noudattaa alueella ja kohdetta kunnioittaa.

Alueelta on löydetty 40 metrin mittainen kivi ja puurakenteinen valli joka on rajannut vuoren huipulle lähes hehtaarin kokoisen turva-alueen. Kohteessa on suoritettu kaivauksia vain vuonna 2002, kun Timo Jussila teki paikalla koekaivauksen. Vuonna 1975 Timo Miettinen tutki paikan pintapuolisesti. Linnavuori on rauhoitettu muinaismuistolain perusteella, joten omia kaivauksia tai metallinetsintää ei alueella tule tehdä!

 
Moderneja kalliomaalauksia linnavuoren kallioissa.

Historiansa lisäksi linnavuori on merkittävä maisemakukkula, sen 40 metriä järvenpinnan ylöpuolelta kohoavalta laelta avautuu komeat maisemat Saimaan rannoille! 


 
Erkki Alasen piirros Linnavuoresta, teos: Aikamatka Suomen historiaan, WSOY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti