Seuraa matkaamme:

Suomi365 - on kunnianosoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Tämä sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookissa:
Suomi365maanantai 10. huhtikuuta 2017

10.4.2017 Sastamalan Ruplakiven luona tapahtui 200 vuotta sitten ryöstömurha

Ruplakivi, Sastamala

Murhavuori, Pahalampi ja Pahalamminoja - Mouhijärven eteläpuolella, Rantakulman kylän tienoilla on pahaenteisiä paikannimiä. Seudulla on myös muutamia nimettyjä lohkareita, erääseen niistä, Ruplakiveen liittyy melkoisen synkkä tarina ihmisen kyltymättömästä ahneudesta. Ruplakivi on reilu 2 metriä korkea ja 3 - 4 metriä kanttiinsa oleva suonigneissilohkare. 

Ilman nimeä ja tarinaa olisi Ruplakivi vain yksi kymmenistä tuhansista vastaavista kivenmurikoistamme.

Ruplakiven luona tapettiin, ryöstettiin ja sen luokse haudattiin vajaat 200 vuotta sitten muuan kiertokauppias eli laukkuryssä. Laukkuryssä oli kuitenkin ennen ryöstöä kätkenyt rahansa varmaan talteen, joten murhaajat saivat saaliikseen vain miehen taskussa olleen yhden ruplan ja jonkin verran kauppatavaraa. Ikävän välikohtauksen ja laihan ryöstösaaliin myötä lohkare sai nykyisen nimensä. Kun murhaajat myöhemmin juovuspäissään manailivat huonoa onneaan, joku kuuli, teki ilmiannon. Pian murhaajat jäivät kiinni ja heidät karkotettiin Siperiaan. Vain metsässä piilotteleva kivenmurikka ja kartalla kummastuttava nimi jäivät muistuttamaan tapauksesta.

KARTTA
 
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti