Seuraa matkaamme:

Suomi365 - on kunnianosoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Tämä sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookissa:
Suomi365keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

15.4.2017 Karstun Linnanmäeltä avautuu upeat maisemat Lohjanjärvelle

Karstun linnavuori, Lohja

Lohjan Kastusta, Lohjanjärven rannalta, aivan Karstunlahden kärjessä kohoaa todella kaunis ja tunnelmallinen Linnavuori. Koko linnavuoren järven puoleinen rinne muodostuu lähes pystysuorasta, paikoin yli 20 metriä korkeasta jyrkänteestä. Mäen laelta on kaunis näkymä Lohjanjärvelle. Linnavuori löytyy aivan tien numero 1070 varrelta, Kartsun kylästä....värit ovat vapauden!


Vuoren rinteillä viettävät ansaittua lepoaan lukuisat maisemaa kaunistavat kelovanhukset. 
Erikoinen pyöristymä lienee valtava hiidenkirnu.

Vuoren järvenpuoleisen jyrkänteen juurelta löytyy massiivisia luoononvoimien merkkejä. Seinämässä on selvästi erotettavissa suuri hiidenkirnun osa, halkaisjaltaan näin mahtava kirnu voisi hyvin olla 10 - 15 metriä syvä. Onko tämä vain muinoin haljenneen kirnun jäänne vai kätkeekö paksu maakerros sisäänsä taas yhden Suomalaisen suurkirnun, se selviäisi vain kaivamalla... aikaisemmin blogissa esitellyt Talvian hiidenkirnut sijaitsevat vain muutaman kilometrin päässä tästä kohteesta!
Torholan luola, Lohja

Lohjanjärven ympäristö on tunnettu Suomen luonnonssa merkillisitä luolista, muutaman kilometrin päässä linnavuoresta löytyy Suome suurin kalkkikiviluola: Torholan luola. Alueelta löytyy myös paljon muita luolia.
 
KARTTA
 
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti