Seuraa matkaamme:

Suomi365 - on kunnianosoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Tämä sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookissa:
Suomi365perjantai 2. kesäkuuta 2017

2.6.2017 Huhta-Otto oli leninkiin pukeutuva luolamies

Huhta-Ottos Grotta, KruunupyyHuhta-Otto eli kristilliseltä nimeltään Otto Still, oli 1800-luvun loppupuolella elänyt erikoinen persoona ja hyvä esimerkki vanhan maalaisyhteiskunnan aikaisista luolamiehistä. Hänen kuvataan olleen iso mies, jolla oli joulupukin parta ja olkapäille ulottuva tukka. Erikoisen Huhta-Otosta teki hänen vaatetuksensa. Otto pukeutui tavallisesti naisten vaatteisiin, leninkiin ja esiliinaan tai puseroon ja pitkään hameeseen.

 
Hän oli kuitenkin kelpo työmies. Toimitti rengin töitä ja oli tunnetusti hyvä ojuri, metsänkaataja ja kaskenpolttaja. Huhta-Otto oli omissa oloissaan viihtyvä henkilö, siis jonkin asteinen erakko. Kesällä hän asui omassa luolassaan ja kävi siinä lähitalossa, josta oli renginpestin ottanut, töissä ja syömässä. Talven tullen hän muutti taloon asumaan, mutta palasi taas keväällä luolaansa.
 
Tätä elämäntapaa hän noudatti muutaman vuosikymmenen. Nykyään ei enää muisteta Oton myöhempiä vaiheita. Hän oli erikoinen henkilö, jonka omalaatuisuus tunnustettiin ja hyväksyttiin osana paikkakunnan elämää.
Huhta-Ottos Grottan on peltoon rajautuvan silokallion rikkoutuneeseen suojasivuun muodostunut, 8 metriä pitkä, louhikkoinen onkalo, jossa on huonemainen laajentuma. Luolaan pääsee ryömimällä ahtaan tunnelin läpi tai laskeutumalla kallion päältä yli 3 metriä korkean kuilun kautta. Jyrkänteessä on myös suojaisa ja hyvänkokoinen lippaluola.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti