Seuraa matkaamme:

Suomi365 - on kunnianosoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Tämä sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookissa:
Suomi365torstai 1. kesäkuuta 2017

31.5.2017 Suomen helpoiten saavutettava rotko? Sorvanloilon läpi kulkee maantieSorvanloilon laakso on yksi Suomen helpoiten saavutettavia rotkoja, kohteessa käynti on naurettavan helppoa. Sinne ei tarvitse mennä, siellä ei tarvitse välttämättä edes käydä; sen läpi voi ajaa. Laiskan miehen rotkoretkeilyä. Tiestä huolimatta maisemat ovat huikeat ja toisaalta tie mahdollistaa maisemien ihailun myös henkilöille joiden oma jalka ei enää metsään tai erämaahan kanna. Tietä ei tule välttämättä nähdä maiseman pilaajana vaan myös mahdollisuuksien avaajana.Sorvanloilo on Ison Niinvuoren kupeessa oleva notkelma, Iso Niinvuori näyttää erityisen jyhkeältä notkosta katsottuna. Sorvanloilon laaksossa, yhtenäinen jyrkän rinteen lohkareikko ”valuu” lohkarevirtana laakson pohjalla kulkevalle tielle saakka ja jäi tien rakennuksen yhteydessä osittain sen alle. Iso Niinvuori on kokonaan punaruskeaa, keskirakeista graniittia. Mutta ken myös kävelyä kaipaa, löytää Välikallion ja Pöllyvuoren välistä syvän, korkeiden kallioiden reunustaman rotkon, joka kohottaa huomattavasti myös alueen retkeilypotentiaalia.

Miten perille? Suonenjoen keskustasta ajetaan noin 32 kilometriä valtatietä 9 kohti Jyväskylää. 9-tietä käännytään kohti Myhinpäätä, Myhinpääntietä ajetaan 5,8 kilometriä jonka jälkeen käännytään oikealle, Konnekoskentielle. Tie kulkee laakson läpi, Sorvanloilo on komeillaan noin 4,5 kilometrin kohdalla.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti