Seuraa matkaamme:

Suomi365 - on kunnianosoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Tämä sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookissa:
Suomi365lauantai 12. elokuuta 2017

10.8.2017 Nummennoron raviineilla


 


Yrösjoki ja sen sivupurot ovat kaivaneet vuosisatojen tai tuhansien saatossa Hirsilän deltan paksuun hiekkaan todella syvän ja paikoin hyvin näyttävän uoman, raviinirotkon. Vanhat kuuset sinnittelevät jyrkässä, sammalen verhoilemassa rinteessä. Alas könyäminen on hyvin haastavaa. Puiden takan on laaja kosteikko, Nimetönsuo – se ei ole siis suo vailla nimeä vaan paikan nimi on Nimetön. Yröskankaan syvimmät notkot sijoittuvat Nummennoron ja Nimettömän alueelle.Hirsilän laaja, tasainen delta on Tampereen kaupunkiseudulla ainutlaatuinen muodostuma. Muodostumaan liittyy myös dyynejä jotka syntyivät deltan tasaisen pinnan kohotessa vedenpinnan yläpuolelle, jonka jälkeen tuuli kasasi ainesta dyyneiksi. Nummennoro sijaitsee aivan tien 66 varrella ja sitä on helppo pysähtyä ihmettelemään vaikka ohikulkumatkalla. Notkon pohjaa peittävän kasvillisuuden vuoksi kohde näyttäytyy parhaiten lehdettömään vuodenaikaan.       

Ajo-ohje

Oriveden keskustasta ajetaan pohjoiseen tietä numero 58 kunnes lähdetään tietä 66 kohti Virtoja. Risteyksestä ajetaan tietä 66 noin 3 kilometriä. Tie kulkee Yrösjoen notkon yli, pian joen ylityksen jälkeen kääntyy oikealle pieni hiekkatien pätkä. Tästä on noin 100 metrin kävely notkon reunalle helpossa kangasmetsässä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti